BÆREDYGTIGT BYGGERI

UN17 Village er det første byggeri i verden, der inkorporerer FN´s 17 verdensmål i én helhedsløsning og har DGNB certificering  DGNB Platin og DGNB Hjerte.

Med UN17 Village er grundstenen lagt til et åbent laboratorium for at skabe og udbrede fremtidens byggeløsninger med udgangspunkt i verdensmålene.

Ambitionen er, at UN17 Village bliver begyndelsen på en mere bæredygtig bevægelse i det byggede miljø og det liv, der leves heri.

UNGDOMS-, SENIORBOLIGER OG ALT DERIMELLEM
UN17 består af 5 forskelligtfarvede bygninger, hvor hver især målrettes forskellige kategorier af lejere fra unge nyuddannede, der ikke er klar til at slå sig ned for alvor, over forskellige familietyper til seniorboliger. Der vil være små lejligheder til singler, hjem, der forener arbejde og fritid, samt mere traditionelle familieboliger.

Bygningerne grupperes omkring fællesarealer og blandt andet spisesteder, en sundhedsklinik, som vil fokusere på beboernes sundhed og trivsel, og et helsecenter med fitnesscenter, pool og sauna foruden en delecentral, som vil fungere som samlingssted og inspiration for en bæredygtig livsstil baseret på cirkulær økonomi.

DGNB platin
DGNB hjerte

ENTREPRISEN

UN 17 består af i alt 535 boliger på mellem 1-5 værelser, fordelt på 5 blokke. I hver blok er bæredygtighed tænkt bredt ind med socialt fællesskab  i fokus, så UN 17 har noget at byde på for beboere i alle aldre. Der er i den grad tale om et bæredygtigt byggeri.

Der er i de fem blokke etableret hhv. centrale ventilationsanlæg fra Systemair til lejligheder, køkken og fællesområder, samt decentrale boligventilationsanlæg fra Dantherm. Anlæggene har en samlet luftmængde på 135.000 m3/h.

Alle lejligheder har Thermex emhætter med indbygget Top Link, hvilket betyder at emhætten automatisk tænder og slukker når kogeblus bruges. Dette er både brugervenligt og energibesparende.

Byggeriet er igangværende, der er på nuværende to ud af fem blokke som er afleveret.

Foto credit: NREP

Læs mere om UN17 Village på https://www.un17village.dk/

<– Til oversigt over alle referenceblade

ENTREPRISEN
Fagentreprise

m³/h
135.000


35.000

ARKITEKT
Lendager
SWECO Arkitekter

INGENIØRER
MOE/Artelia

BYGHERRE
NREP

Download referenceblad i PDF format

Bæredygtigt byggeri. DGNB. UN17 Village.