Næstved Sygehus er et betonhøjhus på 14 etager opført i 1967 og er et af to specialsygehuse i Region Sjælland. Næstved Sygehus er et af Region Sjællands mest specialiserede sygehuse og tilbyder specialiseret behandling inden for en lang række sygdomme.

Næstved Sygehus har en skadestue og en enhed for Tværfaglig Udredning og Behandling, hvor patienter får foretaget alle undersøgelser efter princippet “samme dag under samme tag”.

På Næstved Sygehus er forskning prioriteret meget højt på tværs af alle afdelinger. Forskningen foregår i samarbejde med andre forskningsinstitutioner i Danmark og forskere fra både ind- og udland.

Sygehuset er desuden et stort uddannelsessted for mange forskellige faggrupper. Fra læge- og sygeplejerskestuderende til social- og sundhedsassistenter, bioanalytikere, fysio- og ergoterapeuter, radiografer, lægesekretærer, reddere, serviceassistenter m.fl.

 

ENTREPRISEN

PRO|GRUPPEN har sammen med KPC, hvor KPC har indgået det første OPP samarbejde på sygehusområdet med Region Sjælland, udført ventilation og VVS arbejder i forbindelse med udvidelse af stråleterapibehandling på Næstved Sygehus.

Udvidelsens omfang er fra 3 til 5 strålerum, som betyder at Næstved Sygehus kan betjene ca. 10.000 flere strålebehandlinger om året.

Stråleterapien på Næstved Sygehus behandler patienter med tyk- og endetarmskræft, brystkræft og lungekræft. Nu tilføjes behandlinger mod blærekræft og prostatakræft. Ligeledes følger behandling af  kræft i hoved og hals.

Ventilationen omfatter installation af 2 stk. anlæg.

1 anlæg på 9000 m3 som betjener bygningen som helhed, samt 1 anlæg på 4000 m3 som betjener acceleratorrum med tilhørende betjeningsrum. Installationen er i hovedtræk udført i materialerne, syrefast rustfrit stål samt plast.

VVS arbejderne indeholder gængse vvs arbejder samt medicinske luftarter.

 

<– Til oversigt over referenceblade

ENTREPRISEN
Totalentreprise: Ventilation og VVS

BYGHERRE
Region Sjælland

M³/h
13.000

M2
2000

ARKITEKT
Arkitema Architects

INGENIØRER
Balslev A/S

ÅRSTAL
2014

Download referenceblad i PDF format