Verdens første cirkulære børnehus I GLADSAXE

Børnehuset Svane er det første børnehus i verden, bygget ud fra en cirkulære principper. Det betyder bla. at materialer fra Gladsaxe Skole som lå på grunden før, er blevet genanvendt til opførelsen af det nye børnehus. Byggeriet har fokus på bæredygtige materialer, indeklima og miljø – Derfor er byggeriet også svanemærket.

 

Kendetegn ved svanemærkede byggerier

  • Lavt energiforbrug
  • Godt indeklima
  • Skrappe kemikaliekrav
  • Strenge krav til bæredygtigt certificeret træ
  • Høj byggeteknisk kvalitet via kontrol af en uvildig tredjepart
  • God mulighed for genbrug og genanvendelse af bygningsdele

 

INDEKLIMA I HØJSÆDET

Byggeriet har for PRO|VENTILATION været spændende at bidrage til, da byggeriet på mange måder skiller sig ud fra normen. Bla. de mange forskellige tag hældninger har været en udfordring i forhold kanalføringen. De synlige lakerede ventilationskanaler er blevet en integreret del af det arkitektoniske udtryk, hvilket vi er stolte af da det foruden at se flot ud, også markerer at indeklima er noget som prioriteres højt og ikke gemmes væk.

Svanen vandt Bæredygitghedsprisen ved Building Awards 2022 og Danish Design Award 2022 i kategorien ‘Save Resources’.

 

ENTREPRISEN

PRO|VENTILATION har i fagentreprise etableret bæredygtig ventilation i et svanemærkede byggeri Børnehuset Svanen, Gladsaxe Kommune.

Der er etableret 5 Komfovent ventilationsanlæg på samlet 8.000 m3/h samt VAV spjæld i alle lokaler. Anlæggene er forbundet via BMS.

Kanaler og armaturer er synligt monteret, for at give byggeriet et let og åbent udtryk.

VAV spjæld og ventilationskapaciteten som er fordelt på 5 anlæg, gør systemet meget energieffektivt, da ventilationen kan behovsstyres meget præcist.
Der er CO2 sensorer i anlægget og bevægelsessensorer i alle rum, hvilket gør det muligt at levere ude luft til de lokaler hvor der er mennesker, og slukke anlæg ned i de lokaler hvor der ikke er mennesker.

<– Til oversigt over referenceblade

ENTREPRISEN
Fagentreprise

M³/h
8.000


1.270

INGENIØRER
SWECO Arkitekter

BYGHERRE
Gladsaxe Kommune

Download referenceblad i PDF format